De Ontmoeting - Koop een nieuwe

Marie-Anne Faustinelli Korte film - 2018 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze hippe persiflage op de commercial, clip en vlog heerst maar één kapitalistisch mantra: "Maakt niet uit, gooi het weg, koop een nieuwe." Debuut van filmmaker die op NFF 2017 met haar eindexamenproductie in de prijzen viel.

Word je soms ook gestoord van die eindeloze stroom aan matige reclames? Geen zorgen: de perfecte neonwereld van Koop Een Nieuwe spoelt al die verkooppraatjes weg met een continue stroom aan hippe content op alle schermen. Video’s van een beautyvlogger, de nieuwe videoclip van een hiphopcollectief en een sexy blenderreclame maken korte metten met jouw reclamestoornis. Dompel je onder in het mantra: "Maakt niet uit, gooi het weg, koop een nieuwe." Of zit er toch een keerzijde aan al dat kritiekloze consumentisme?

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Eindredactie
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland