De nieuwerwetse wereld

Carin Goeijers Korte documentaire - 2000 - 42 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Carin Goeijers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van een familie in Zevenbergschsen Hoek. Tonnie, Kees en Nellie zijn broer en zussen. Ze wonen nog altijd in hun ouderlijk huis, een boerderij die onbewoonbaar is verklaard.

Documentaire waarin filmmaakster Carin Goeijers een familie in Zevenbergschsen Hoek, het geboortedorp van haar moeder, portretteert. Tonnie, Kees en Nellie zijn broer en zussen. Ze wonen nog altijd in hun ouderlijk huis, een boerderij die vanwege de toekomstige geluidsoverlast van de Hoge Snelheidstrein onbewoonbaar is verklaard. In 2000 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire.

Credits

Scenario Carin Goeijers
Productiebedrijf VPRO TV
Camera
Montage
Mixage
Set geluid
Muziek
Productieland(en)
Nederland