De Nieuwe Wildernis

Mark Verkerk, Ruben Smit Speelfilm - 2013 - 95 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld

Gouden Kalf-winnaar

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm Ruben SmitMark Verkerk

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Cinema.nl Afficheprijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Nederlandse natuur in al haar wilde glorie, pracht en wreedheid. Een unieke kijk op de (over)levende flora en fauna in de Oostvaardersplassen gedurende de vier seizoenen.

Natuurfilm die aantoont dat Nederland barst van schoonheid en spektakel. De makers filmden twee jaar lang in de Oostvaardersplassen. Het leverde indrukwekkende beelden op van ongerepte wildernis in een klein en dichtbevolkt land. Van de lieflijke lente tot en met de onbarmhartige winter; met exterme close-ups en verborgen camera’s wordt een uniek inzicht gegeven in de (over)levende flora en fauna gedurende de vier seizoenen.

Credits

Scenario Mark Verkerk
Producent(en) Ton Okkerse
Productiebedrijf
EMS FILMS
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Peter Oskam
Geluidsnabewerking
Peter Oskam
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland