De nieuwe Lola's - Leuk voor later

Jorien van Nes Televisiedrama - 2005 - 49 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomedie over een voor de buitenwereld ideaal middenklasse-gezin dat tijdens de verjaardagslunch van moeder Els onontkoombaar uiteen lijkt te vallen.

De onheilszwangere lucht en dito muziek geven in de openingsscène van de tragikomedie Leuk voor later al aan dat zich achter de smaakvolle gevel van het landhuis rampspoed schuilhoudt. De 45ste verjaardag van moeder Els Beumer neemt een dramatische wending wanneer ze een digitale videocamera cadeau krijgt. Hiermee moet de hele verdere dag, die begint met een door haar voorbereide 'gezellige' brunch, worden vastgelegd voor later. Tijdens de mooi opgebouwde film komen de spanningen die al jaren broeien tussen de gezinsleden - vader, moeder, broer en zus - onontkoombaar aan de oppervlakte. Vader Leo lijkt op het oog gezellig mee te doen aan de schone schijn, maar zoon Jurgen weigert nog langer zijn rol als onderdeel van een gelukkig middenklassengezin, te spelen en vanaf dat moment zijn de scheuren niet meer de dichten, hoewel Els wanhopige pogingen blijft doen. 'Eén leuke dag per jaar - is dat te veel gevraagd?'

Credits

Scenario Jeroen van den Berg
Camera Hans Bouma
Montage
Jurgen Blick
Set geluid
Jilles Schril
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland