De nacht van Aalbers

Theo van Gogh Televisiedrama - 2001 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Televisiefilm is een politieke thriller vol intriges en bedrog over een politicus die betrokken raakt bij een moord. Een ambitieuze televisiejournaliste brengt de waarheid aan het licht.

Televisiefilm is een politieke thriller over PvdA-voorman Frits Aalbers die betrokken raakt bij een mysterieuze moord in een hotel. Om zijn politieke carrière niet te schaden - er staat een coalitie met Groen Links op het spel - probeert de toppoliticus ten koste van alles de waarheid te verbergen. De ambitieuze jonge journaliste Barbara van Dalen werkt voor het actualiteitenprogramma Haagse Kringen en aast op de primeur van de coalitie. Onverwacht wordt ze echter op het spoor van de moord gezet. Haar vriend, tevens de hoofdredacteur van het programma, lijkt haar daarbij te steunen. Als de waarheid door Barbara langzaam aan het licht wordt gebracht, komt Aalbers in een zelf gecreëerde val van bedrog en intriges terecht en blijkt ook hoe smoezelig en onzuiver de grote verwevenheid tussen politiek en journalistiek is.

Credits

Scenario Tomas Ross
Producent(en) Jan Rutger Achterberg
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ruud van Dijk
Taco Regtien
Montage
Tobe Morris
Set geluid
Hans Meulenbroek
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland