De minder gelukkige terugkeer van Joszef Katús naar het land van Rembrandt

Wim Verstappen Speelfilm - 1966 - 96 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Joszef Katús keert, na maanden afwezigheid, op 29 april 1966 terug naar Amsterdam. Met de komst van de provo's is er veel veranderd in de hoofdstad.

Eerste lange speelfilm van regisseur Wim Verstappen en producent Pim de la Parra over de vernederlandste Hongaar Joszef Katús die, na maanden afwezigheid, op 29 april 1966 terugkeert naar Amsterdam. Met de komst van de provo's is er veel veranderd in de hoofdstad. De film volgt Katús in een losse, documentaire stijl en overwegend zwervend op straat tegen de achtergrond van vier nationale gebeurtenissen - Koninginnedag, Dag van de Arbeid, dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Credits

Productiebedrijf
Scorpio Films N.V.
Camera
Montage
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland