De marionettenwereld

Elbert van Strien Korte film - 1993 - 31 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Film Elbert van Strien

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Psychologische thriller over een jongetje dat beweert dat alles wat hij bedenkt, ook echt gebeurt. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.

Korte psychologische thriller waarin een kinderpsychiater een tienjarig jongetje behandelt dat beweert dat alles wat hij bedenkt echt gebeurt. De onschuldige fantasie wordt bedreigend als de verhalen van het jongetje waarheid worden en de psychiater tot waanzin drijven. In 1993 won De marionettenwereld een Gouden Kalf voor Beste Korte Film en werd de film tevens genomineerd voor de 'Studenten-Oscar' in Los Angeles.

Credits

Productiebedrijf
Movietron
Uitvoerend producent(en)
Barbara Teulings
Camera
Chiel van Dongen
Production Design
Indigo Production Design
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland