De mantel der liefde

Adriaan Ditvoorst Speelfilm - 1978 - 110 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze persiflage op de Tien Geboden vraagt Jezus aan Mozes wat er nou eigenlijk is terecht gekomen van die Tien Geboden. De daarop volgende, op zichzelf staande, scènes zijn een spiegel van deze tijd waarin geweld, huichelarij en wreedheid hoogtij vieren.

In deze persiflage op de Tien Geboden vraagt Jezus aan Mozes wat er nou eigenlijk is terecht gekomen van die Tien Geboden. De daarop volgende, op zichzelf staande sketches zijn een spiegel van deze tijd waarin geweld, huichelarij en wreedheid hoogtij vieren. Rode draad tussen de verschillende sketches vormt een man die zijn fiets probeert te repareren nadat die door agenten is vernield. Als toegift geeft de film scherp commentaar op de vraag of film kunst of vermaak dient te bieden.

Credits

Producent(en) Luc Bijkerk
Productiebedrijf
Luton Films
Camera
Mat van Hensbergen
Anke Taverne
Production Design
Montage
August Verschueren
Mixage
Wim Wolf
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland