De man en de vis

Dylan Werkman Korte film - 2020 - 5 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een man, een mysterieuze vrouw in blauw, een vis, een deal. Plotseling veranderen Amsterdamse straten en steegjes in het decor van een obsessie.

Verdiept in een telefoongesprek over de aankoop van een zeldzame vis loopt een man langs een doodgewone Amsterdamse gracht. Tot hij toevallig de blik vangt van een vrouw die hem op slag betovert door haar verschijning. Terwijl hij haar volgt verliest hij de realiteit uit het oog. Vrouw en vis beginnen in de zeepbel van zijn fantasie door elkaar te lopen. Iets moet hem weer bij zinnen brengen. Gedraaid rond de vrijwel verlaten Wallen tijdens de laatste dagen van de corona-lockdown, voordat de cafés weer opengingen.

Credits

Regie Dylan Werkman
Scenario Sam Dijkstra
Dylan Werkman
Producent(en) Dylan Werkman
Productiebedrijf
Workman
Uitvoerend producent(en)
Camera
Jaap Mar Diemel
Montage
Gijs Onvlee
Kostuumontwerp
Annija Muizule
Sound Design
Burak Oztas
Benjamin Braasem
Geluidsnabewerking
Burak Oztas
Benjamin Braasem
Set geluid
Burak Oztas
Muziek
Renan Zelada
Cast
Productieland(en)
Nederland