De lift 2 - First Floor

Roel Welling Korte film - 2008 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wanneer de jonge nachtwaker Stephen een nachtdienst moet draaien in een biotechnologiebedrijf, wordt hij geconfronteerd met een reeks vreemde gebeurtenissen. Hommage aan de klassieker De lift van Dick Maas (1983).

Wanneer nachtwaker Stephen een nachtdienst draait in een biotechnologiebedrijf, wordt hij geconfronteerd met een reeks vreemde gebeurtenissen. Gedreven door zijn doorgedraaide fantasie over de kloonactiviteiten van het bedrijf, weet hij in de beveiligde lift te geraken die hem naar het lab brengt. Daar doet hij eerst een gruwelijke ontdekking om te concluderen dat hij zich vergist heeft. Of toch niet. Hommage aan de klassieker De lift van Dick Maas (1983).

Credits

Scenario Jim Voorzee
Productiebedrijf
Wefilm B.V.
Pool Worldwide
LEV Pictures
Uitvoerend producent(en)
Bas Welling
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland