De laatste dagen van Standing Rock

Laura Stek - 2017 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Online-documentaire mixt achter de schermen filmpjes en foto's voor een intiem portret van actievoerder Tammy Howard ten tijde van het Standing Rock-protest tegen de aanleg van een oliepijpleiding.

Intieme online-documentaire waarvoor radiomaker Laura Sterk naar het Standing Rock-reservaat in North Dakota trok om het protest van de Sioux-Indianen tegen de geplande Dakota Access-oliepijpleiding in beeld te brengen. Door middel van achterdeschermenfoto's en korte filmpjes beleven we de laatste dagen van het protest door de ogen Tammy Howard, een gay-activist die samen met haar vriendin tot het allerlaatste moment standhoudt. Pop up-schermen plaatsten het Sioux-protest in een bredere context.

Credits

Regie Laura Stek
Scenario Laura Stek
Producent(en) Bella Boender
Productiebedrijf
Research
Camera
Montage
Sound Design
Omroep
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Technische realisatie
Webontwikkeling
Website
Productieland(en)
Nederland