De laatste dagen van het atelier Frans van de Staak

Kees Hin Lange documentaire - 2002 - 97 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In mei 2001 stierf filmmaker Frans van de Staak op 58-jarige leeftijd. Voordat zijn atelier ontruimd werd, kwamen collega's en vrienden er nog eenmaal bijeen om herinneringen op te halen.

Filmmaker Frans van de Staak overleed in mei 2001 op 58-jarige leeftijd. Voordat diens atelier definitief ontruimd zou worden, nodigde regisseur Kees Hin, samen met Hanneke Stark en Bernadette Corstens, collega's en vrienden van Van de Staak uit het nog eenmaal te bezoeken. Ze kijken naar de apparatuur, vaak door Van de Staak zelf gerepareerd of gebouwd, en vertellen wat wanneer waar stond. En waar hijzelf stond of liep, en hoe hij luisterde en sprak. Regisseurs als Heddy Honigmann en Erik de Bruyn en acteurs als Bert Luppes en Frieda Pittoors halen herinneringen op aan de samenwerking bij de door Van de Staak geregisseerde of geproduceerde films, waarvan fragmenten de interviews illustreren. Deze documentaire is het tweede deel van een trilogie over Frans van de Staak, waarvan Frans! Monument voor een filmmaker het eerste deel vormt.

Credits

Regie Kees Hin
Producent(en) Rieks Hadders
Productiebedrijf Eye Filmmuseum