De kick

Gerrit van Elst Lange documentaire - 1982 - 80 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Gerrit van Elst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin heroïneverslaafden hun verhaal doen over het gewone lekkere begin, het-er-niet-meer-buiten-kunnen, de ellende en de rationalisaties. De film, geproduceerd door het Amsterdams Stadsjournaal, werd in 1983 bekroond met Gouden Kalf.

Debuutfilm van filmmaker Gerrit van Elst is een documentaire waarin heroïneverslaafden hun verhaal doen over het gewone lekkere begin, het-er-niet-meer-buiten-kunnen, de ellende en de rationalisaties. De film, geproduceerd door het Amsterdams Stadsjournaal, werd in 1983 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Credits

Scenario Gerrit van Elst
Producent(en) Suzanne van Voorst
René Scholten
Camera
Montage
Teun Pfeil
Set geluid
Muziek
Productieland(en)
Nederland