De Johnsons

Rudolf van den Berg Speelfilm - 1992 - 98 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Hollandse horrorfilm met occulte elementen die een legende over zeven psychopathische broers verbindt met de herhaaldelijke nachtmerries van een veertienjarig meisje.

Griezelfilm met occulte elementen. Zeven psychopatische broers, naar men zegt afstammelingen van de duivelse Zuid-Amerikaanse god Xangadix, bezorgen een veertienjarig meisje (acteerdebuut van Esmée de la Bretonière) nachtmerries. De bloederige ontknoping volgt als zij met haar moeder een weekendje gaat kamperen in de Biesbosch. Het script werd geschreven door Leon de Winter, naar een origineel scenario van Rocco Simonelli.

Credits

Scenario Leon de Winter
Producent(en) Chris Brouwer
Haig Balian
Productiebedrijf
Lenox Holding Amsterdam
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Montage
Wim Louwrier
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland