De Jantjes

Jaap Speyer Speelfilm - 1934 - 88 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De eerste geluidsfilm, de eerste film uit de Cinetone Studio's en de eerste Jordaan-film was een kritisch en commercieel succes, met een eenvoudige plot en meezingers als Omdat ik zoveel van je hou. In 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Deze 'eerste geluidsfilm van Nederland' moest bij uitbreng wachten op het prestigeproject Willem van Oranje (G. J. Teunissen, 1934), dat echter genadeloos flopte. De Jantjes was een kritisch en commercieel succes. De eerste film uit de Cinetone Studio's ('Hollands Hollywood') is ook de eerste Jordaan-film, met een eenvoudige plot rond liefde, jaloezie en werkloosheid van afgezwaaide mariniers en meezingers als Omdat ik zoveel van je hou. In 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Credits

Producent(en) Loet Barnstijn
Leo Meijer
Productiebedrijf
Filmfabriek Hollandia
Camera
Henk Alsem
Akos Farkas
Montage
Hanna Kuijt
Sound Design
Hermann Dankert
E. Weiss
Cast
Productieland(en)
Nederland