De groeten van Mike!

Maria Peters Speelfilm - 2012 - 93 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Grappige en ontroerende familliefilm over Mike, een vrolijke jongen die na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis niet wordt opgehaald door zijn moeder. Met alle macht probeert hij uit de handen van jeugdzorg te blijven.

Mike ligt al maanden in het ziekenhuis en wil dolgraag naar huis. Maar als hij eindelijk beter is, komt zijn moeder hem niet ophalen. Jeugdzorg gaat op zoek naar een pleeggezin. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder wat teveel drinkt, maar hij kan toch prima voor zichzelf zorgen? Samen met kamergenootje Vincent probeert hij de plannen te dwarsbomen. Lukt het Mike om kerst thuis bij zijn moeder te vieren? Grappige en ontroerende familiefilm waarin zware thema's niet worden geschuwd.

Credits

Scenario Mirjam Oomkes
Willemine van de Wiel
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Menno Slot
Peter Hermans
Camera
Erwin Steen
Production Design
Montage
Sound Design
René van den Berg
Geluidsnabewerking
Wim Post
Set geluid
Lot Peters
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland