De echte jongens film

Katinka de Maar Korte documentaire - 2013 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Persoonlijke documentaire waarin de moeder van een zoon op zoek gaat naar de ruimte en beperkingen die jongens krijgen binnen onze huidige maatschappij. Mogen zij nog echte jongens zijn?

De zoon van Katinka de Maar werd op de basisschool als druk en ongeconcentreerd ervaren. Maar is hij, zo vraagt ze zich af, een probleemgeval of gewoon een speelse jongen? In deze persoonlijke documentaire gaat De Maar op zoek naar de ruimte en beperkingen die jongens krijgen binnen onze huidige maatschappij. Wat is de invloed van leraren en opvoeders? Mogen de jongens nog echte jongens zijn?

Credits

Scenario Katinka de Maar
Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland