De dirigent

Maria Peters Speelfilm - 2018 - 139 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Historisch drama, gebaseerd op het leven van de Nederlandse Antonia Brico; de eerste vrouw die grote symfonieorkesten dirigeerde. De weg naar het podium stelde haar voor grote levens- en liefdeskeuzes.

Amerika, 1926. De Nederlandse, 24-jarige Antonia Brico emigreerde als kind met haar ouders naar Amerika. Daar wordt haar ambitie om dirigent te worden door niemand serieus genomen. Via haar geboorteland en de beroemde dirigent Mengelberg belandt ze uiteindelijk in Berlijn. Daar blijkt ze als vrouw meer kans te maken op het concertpodium. Maar juist als haar ster rijzende is, zet de liefde van haar leven Antonia voor het blok. Gebaseerd op het leven van de eerste vrouw ter wereld die grote symfonieorkesten dirigeerde.

 

Credits

Scenario Maria Peters
Producent(en) Dave Schram
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Umami Media
Menuetto Film
Casa Kafka Pictures
AVROTROS
Research
Rex Brico
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Christanne de Bruijn
Benjamin Wainwright
Scott Turner Schofield
Richard Sammel
Seumas F. Sargent
Annet Malherbe
Raymond Thiry
Gijs Scholten van Aschat
Omroep
Distributie
Still fotografie
Choreografie
Productieland(en)
Nederland