De Directors

George Schouten Korte documentaire - 2010 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over The Directors, de band die voornamelijk bestaat uit Nederlandse filmmakers. De bandleden worden gevolgd tijdens het opnemen van een nieuw nummer en blikken ondertussen terug.

Bijna vijfentwintig jaar bestaan ze nu, de band The Directors, die bestaat uit voornamelijk Nederlandse filmmakers zoals Ate de Jong, Dick Maas, Huub Stapel en Esmé Lammers en de zangeres Monique Kleman. Ter gelegenheid van dat jubileum, allemaal wat ouder en grijzer, maar nog steeds even succesvol, nemen ze een nieuw nummer op. The Directors is een documentaire over vriendschap, tegengestelde persoonlijkheden, ouder worden, ambities en illusies. De tijd is mild voor de bandleden geweest. Niemand van hen is overleden en iedereen kent succes of heeft het gekend. De camera volgt hen tijdens de studiorepetities voor de opname en de dagelijkse beslommeringen. Anekdotes en archiefbeelden bieden daarbij een adequate en soms hilarische terugblik op hun leven. Dan is er nog de dubbele laag van het maken van de documentaire zelf, waarvoor de makers geen geld los lijken te krijgen, zoals de meesten van hen altijd problemen hadden hun films gefinancierd krijgen.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Tessa Ward
Camera
Montage
Vera de Vries
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland