De belofte van Slek

Nathalie Crum Korte documentaire - 2017 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Andy (13) is het jongste lid van zijn schutterij. Door het tekort aan jeugdleden zal de schutterij niet lang meer kunnen bestaan, tenzij hij zelf ingrijpt. Of is het vechten tegen de bierkaai?

De 13-jarige Andy deed zijn opa en moeder een belofte: de schutterij die hun lust en hun leven was, nooit in de steek te laten. Door het tekort aan jeugdleden is Andy al jaren het jongste lid van de vereniging in het Limburgse Slek. Als hij geen nieuwe leden vindt, zal de schutterij niet lang meer bestaan. Maar de kinderen uit het dorp houden er liever andere hobby’s op na. Dit innemende portret van een jongen die aan zijn familietraditie hecht, geeft ook een treffend beeld van een dorp waar tradities langzaam aan het uitsterven zijn.

Credits

Productiebedrijf Een van de jongens
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland