De belofte van Pisa

Norbert ter Hall Speelfilm - 2019 - 107 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Samir is een trompettalent, maar zijn achtergrond helpt niet erg mee op het elitaire muzieklyceum in Amsterdam-Zuid. Als zijn oudere broer na een overval achter de tralies verdwijnt, is het de vraag of het Samir wel lukt om op het rechte pad te blijven. Verfilming van Mano Bouzamours debuutroman.

Sam Zafar - Samir voor familie - slaagt erin door te dringen tot het witte bolwerk dat het elitaire muzieklyceum in Amsterdam Zuid is. Zijn oudere broer - die al van het goede pad is afgeraakt - laat hem beloven: Sam moet als enige in de familie zijn talenten gebruiken en zijn eindexamen halen. Terwijl vooroordelen, de lokroep van de criminaliteit en het onbegrip van zijn familie hem blijven achtervolgen, ontvouwt zich een coming-of-age verhaal vol drama, humor, liefde en muziek. Gebaseerd op de autobiografische roman van Mano Bouzamour.

Credits

Producent(en) Rolf Koot
Productiebedrijf
All Yours Film
Coproducent(en)
Tomas Leyers
Robert Kievit
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Pepijn van Looy
Joke Geuze
Wilma Schuemie
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Rui Reis Maia
Jasper Boeke
Diederik Rijpstra
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland