De belager

Dana Nechushtan Televisiedrama - 2000 - 98 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Televisiedrama Pierre Bokma

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Televisiedrama Kim van Kooten

Beste Televisiedrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tweedelige televisiefilm is een thriller waarin de pas gescheiden wethouder van een middelgrote stad een jonge regionale tv-journaliste gebruikt om de voogdij van zijn kinderen terug te krijgen.

Tweedelige televisiefilm is een thriller waarin Marcel Paroo, de charmante, pas gescheiden wethouder van een middelgrote stad, de jonge regionale tv-journaliste Nikki gebruikt om de voogdij van zijn kinderen terug te krijgen. Na een korte relatie wil ze al snel niets meer van hem weten als ze erachter komt dat Paroo zijn ex-vrouw bedreigt en zijn kinderen mishandelt. Als de wethouder zich vervolgens niet neerlegt bij haar afwijzing wordt ook de journaliste door hem belaagd. Nikki's situatie wordt steeds nijpender en ze vraagt de hulp van advocate Elles, die in de tussentijd de waarheid aan het licht wil brengen omtrent de plotseling tragische dood van Paroo's ex-vrouw. Ook Elles ontkomt niet aan de manipulerende stalkende bedreigingen van Paroo.

Credits

Producent(en) Jan Rutger Achterberg
Uitvoerend producent(en)
Camera
Mick van Rossum
Production Design
Ingrid Heijne
Montage
Mixage
Jeroen Philips
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland