De Beentjes van Sint-Hildegard

Johan Nijenhuis Speelfilm - 2020 - 104 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Ingmar MenningJohan Nijenhuis

Beste Montage Bas Icke, NCE

Beste Scenario Herman Finkers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een relatiekomedie over verstikkende liefde, waaraan Jan (Herman Finkers in zijn eerste filmrol) na 35 jaar huwelijk even kan ontsnappen... in een verzorgingshuis.

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er Spaans benauwd van krijgt. Voor haar is het huwelijk een vorm van begeleid wonen. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan zulke rare sprongen dat hij in een verzorgingstehuis belandt. Dochter Liesbeth (Leonie ter Braak) zit ondertussen in een vergelijkbaar relatieschuitje. Dus rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? Finkers bewerkte ook het scenario voor deze Twents gesproken komedie.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Helen Hennekes
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Johanna ter Steege
Herman Finkers
Leonie ter Braak
Ferdi Stofmeel
Stef Assen
Aniek Stokkers
Daphne Bunskoek
Annie Beumers
Jan Roerink
Omroep
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, Duitsland