De balletmeesters

Sonia Herman Dolz Korte documentaire - 2012 - 58 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van twee balletmeesters van Het Nationale Ballet, die zorgdragen voor de fysieke overdracht van klassieke balletten. Zoektocht naar de essentie van klassiek ballet.

In 2011 bestond Het Nationale Ballet vijftig jaar. Van dit internationaal vermaarde balletgezelschap zijn met name de choreografen en sterdansers bekend. Achter de schermen is echter de rol van de balletmeesters minstens zo cruciaal. Als levende schakel tussen verleden en heden geven zij de bijzondere kunstvorm die klassiek ballet is, door aan de nieuwe generatie dansers. Het erfgoed en het topniveau van vijftig jaar Het Nationale Ballet ligt in hun handen.

Credits

Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Paul van den Bos
Sonia Herman Dolz
Montage
Rémi van der Heiden
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland