De balans

Mark Ram Korte film - 2012 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte, beklemmende film over een bergbeklimmer wiens leven letterlijk aan een draad hangt, met zijn vriend aan het andere uiteinde als wankel tegenwicht.

De twee vrienden Graef en Henderson beklimmen een berg. Ze houden elkaar via een touw in een delicaat evenwicht. Als een van de twee een fout maakt, moet de ander hem opvangen. Het onvermijdelijke gebeurt en dan bungelt Henderson boven de afgrond, met zijn vriend Graef, met wie hij niet kan communiceren, aan de andere kant, als tegenwicht. Het fysieke en mentale gevecht van de jonge man, die letterlijk tussen hoop en vrees heen en weer slingert, wordt dicht op de huid gefilmd.

Credits

Regie Mark Ram
Scenario Steve Park
Producent(en) Brechtje Smidt
Milan Collin
Mark Ram
Productiebedrijf
act2act
deepeei
Uitvoerend producent(en)
Milan Collin
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Igor Iskra
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland