De atlas van de poep

Ben Jurna Korte documentaire - 2001 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wetenschapsfilm over een Belgische kunstenaar die een machine heeft ontwikkeld die het spijsverteringsproces van de mens perfect imiteert en een Limburgs laboratorium dat poep onderzoekt.

Deel uit de Teleacserie Jota! Een Belgische kunstenaar heeft een machine ontwikkeld die het spijsverteringsproces van de mens perfect imiteert. De poep die de machine produceert wordt in polyester gegoten en als kunstwerk verkocht. In een Limburgs laboratorium verzamelen ze al tien jaar lang mensenpoep vanuit de hele wereld. Met al die poepmonsters sporen ze naar gegevens over antibiotica. Werkt die overal nog even goed?

Credits

Regie Ben Jurna
Producent(en) Annet Blom
Productiebedrijf Teleac/NOT
Camera
Montage
Arno Ouwejan
Mixage
Jack Bol
Set geluid
Productieland(en)
Nederland