Terug naar de Akbarstraat

Gülsah Dogan Korte documentaire - 2019 - 60 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire tweeluik over de metamorfose die de Akbarstraat in vijftien jaar onderging. Wat deed stedelijke vernieuwing met deze van oudsher multiculturele, Amsterdamse arbeidersbuurt?

In 2001 streek Felix Rottenberg neer in de multiculturele Akbarstraat. Hij filmde er maandenlang en legde de buurt tot in de haarvaten vast. In 2018 keerde hij terug naar de wijk, die in de tussentijd een grootse stedelijke vernieuwing onderging. Duizend woningen werden gesloopt en veertienhonderd grotendeels koop- en luxere huurwoningen kwamen erbij. Wat deed dit met het buurtgevoel en de bevolkingssamenstelling? Documentaire tweeluik over de metamorfose van een Amsterdamse straat.

Credits

Producent(en) Monique Busman
Productiebedrijf De Familie Film & TV
Uitvoerend producent(en)
Research
Iris Kleinsman
Nordin Lasfar
Myriam Sahraoui
Gülsah Dogan
Camera
Jurgen Lisse
Alle van der Wal
Adri Schrover
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland