De afrekening

Paul Ruven Televisiedrama - 2002 - 50 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Satirisch drama waarin de relatie tussen media en politiek centraal staat. Een politicus wordt verdacht van omstreden declaratiegedrag. Om zijn onschuld te bewijzen laat hij zich door een televisieploeg volgen.

Satirisch politiek drama waarin de relatie tussen media en politiek centraal staat. Hoofdpersonage is politicus Hans Gerdsen (Mark Rietman) die, net nu hij kandidaat is voor het partijleiderschap, wordt verdacht van het verduisteren van een omstreden declaratie. In de affaire die volgt keren zijn politieke vrienden hem de rug toe. Dat Gerdsen in diskrediet is gebracht komt zijn medekandidaat, en tevens beste vriend (Gijs Scholten van Aschat), goed uit. En ook de huidige partijleider heeft zo zijn voorkeur. Gerdsen probeert krampachtig zijn onschuld te bewijzen en laat zich een week lang door een televisieploeg volgen. Dit loopt vreselijk uit de hand. Langzaam raakt Gerdsen verstrikt in het Big Brother-achtige televisieprogramma, waarin de kijkers zich met telefonische stemmen kunnen mengen in een pijnlijk familiedrama. Wat publicitair een strategische stunt moest zijn, blijkt grote gevolgen te hebben voor zowel Gerdsens gezin als zijn politieke carrière.

Credits

Regie Paul Ruven
Scenario Paul Ruven
Producent(en) Jean-Pierre Claes
Camera
Production Design
Jaap Verburg
Montage
Mixage
Set geluid
René van den Berg
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland