De 13e man

Martijn Blekendaal Korte documentaire - 2011 - 51 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentair portret van drie scheidsrechters uit het Nederlandse amateurvoetbal. Door talloze incidenten beseffen ze dat respect tegenwoordig een kwetsbaar goed is.

Badr, David en Jan-Willem staan elk weekend op het veld als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Hun drijfveer: de liefde voor het spelletje. Maar dat wekelijkse moment van verantwoordelijkheid en gezag heeft ze door talloze incidenten doen beseffen dat respect een kwetsbaar goed is. Zeker in het Nederland van nu, waar iedereen zijn eigen belang najaagt en ieder gezag verdacht is. Hoe houd je het leuk met 22 goedgebekte scheidsrechters op je veld en vele kenners langs de kant?

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland