Dawn

Erwin Olaf Korte film - 2010 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte, kunstzinnige film over een blank gezin in Rusland aan het begin van de vorige eeuw, in een volledig bleek palet. Esthetische spiegel van Olafs Dusk, over een donker upper middle class-gezin.

Deze korte, kunstzinnige film behoort samen met Dusk en sculpturen tot Olafs fotoserie Dusk & Dawn. Dawn verhaalt over een blank gezin in Rusland aan het begin van de vorige eeuw, in een volledig bleek palet. Dawn is de esthetische spiegel van Dusk, waarin een donker upper middle class-gezin geportretteerd is. Olaf inspireerde het werk op foto's uit 1899-1900, van Frances Benjamin Johnston, over voormalige slaven, nu scholieren, in een bevrijde wereld.

Credits

Regie Erwin Olaf
Producent(en) Erwin Olaf
Productiebedrijf Erwin Olaf BV
Distributie
Productieland(en)
Nederland