Daten in de dancing

Frank van Osch, Jacqueline de Heij, Daan Jongbloed Korte documentaire - 2016 - 64 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De op leeftijd zijnde en veelal alleenstaande stamgasten van Dancing Heidelicht worden weer jong van hart op de dansvloer. Hoe gaat het met ze, vier jaar na de serie Daten in de dancing? Over vergankelijkheid en nieuwe liefde.

De stamgasten van het charmante grenscafé Dancing Heidelicht zijn al op leeftijd en hebben veelal hun partner verloren. Maar wanneer ze de dansvloer betreden veranderen ze in schuchtere pubers, op zoek naar nieuwe liefde, zoals de serie Daten in de dancing vier jaar geleden liet zien. In dit vervolg vertellen ze hoe het ze in de tussentijd is vergaan. Ze praten openhartig over hun nieuwe relatie, de ouderdom en de bijbehorende gebreken. 'We moeten pijnstillers slikken om te kunnen gaan dansen,' zeggen Miel en Trinette. Maar ze gaan nog elke week.

Credits

Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Hans Brouwer
Set geluid
Frank Ikink
Reg Gruson
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland