Dante vs. Mohammed Ali

Marc Wagenaar Korte film - 2018 - 28 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Fentener van Vlissingen Fonds Award Tobias Cornelissen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wolf (20) en Alexander (21) wonen in hét boksdorp van Nederland, waar iedere zondag op een rondvarende boksboot wedstrijden worden gehouden. Nu moeten de twee beste vrienden het tegen elkaar in de ring opnemen...

Wolf, een jongen op zoek naar zijn plek in de wereld, is al jaren heimelijk verliefd op Alexander. Voor zijn artistieke inslag is geen plaats in het dorp, en door zijn groeiend verlangen naar een andere wereld maakt het gevecht tegen zijn vriend veel in hem los. Alexander heeft ook gevoelens voor Wolf, maar zijn pragmatische inslag maakt dat hij mee gaat in de vechtcultuur van het dorp.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Script editor
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland