Dakota

Wim Verstappen Speelfilm - 1974 - 100 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Avonturenfilm over een vliegenier (Kees Brusse) die met niet nader aangeduide contrabande aan boord zijn toestel na veel tegenslagen aan de grond weet te zetten.

Avonturenfilm. Een vliegenier, Kees Brusse, heeft op Curaçao de eenmanszaak Dakota Airlaines. De oude, wit-gele Dakota is zijn grote passie. Om die in de lucht te kunnen houden is hij niet erg kieskeurig over de vrachten die hij aanneemt. Als een smokkelvlucht in het Caribisch gebied mislukt, moet hij vluchten. In 33 uur vliegt hij non-stop naar Nederland, een krachttoer in de film verbeeld in een scène van twintig minuten, zonder dialoog.

Credits

Productiebedrijf
Scorpio Films N.V.
Camera
Jan de Bont
Theo van de Sande
Set geluid
Kees Linthorst
Peter Vink
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland