Daglicht

Diederik van Rooijen Speelfilm - 2013 - 114 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm Diederik van Rooijen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een advocate stuit per toeval op een gruwelijk familiegeheim. Is haar broer echt een gevaarlijke gek? Langzaam vallen de puzzelstukjes op zijn plaats in deze verfilming van Marion Pauws bekroonde thriller.

De ambitieuze advocate en alleenstaande moeder Iris stuit bij een logeerpartijtje in het huis van haar moeder op een duister familiegeheim. Een broer van wie ze het bestaan niet kende, blijkt wegens een brute dubbelmoord in een TBS-kliniek te zitten. Iris trekt zich het lot van haar broer aan en probeert hem vrij te pleiten, maar stuit tijdens die poging op nog veel gruwelijker geheimen. Verfilming van Marion Pauws gelijknamige, met een Gouden Strop bekroonde, roman.

Credits

Scenario Philip Delmaar
Producent(en) Reinout Oerlemans
Rolf Koot
Maarten Swart
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Ronald van Wechem
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland