Dagboeken van een olifant

Janina Pigaht Korte documentaire - 2012 - 53 min.

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Janina Pigaht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Persoonlijke documentaire waarin de jonge maakster het onverwachte SS-verleden van haar liefdevolle Duitse opa onderzoekt. Nooit eerder werd in het gezin over zijn overtuigde deelname aan de SS gesproken.

Na de dood van haar liefdevolle Duitse grootvader ontdekt Janina Pigaht tot haar ontsteltenis dat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een overtuigd SS’er was. Aan de hand van dagboeken, door hem gedraaide filmpjes en fotoalbums onderzoekt ze zijn oorlogsverleden en stelt ze haar ouders nog nooit eerder gestelde vragen. Pigaht worstelt met de gedachte dat ze haar opa in een kwaad daglicht stelt, maar de noodzaak om het zwijgen te doorbreken is te groot.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Ernst Herstel
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland