Daan durft

Mari Sanders Korte film - 2014 - 15 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over de negenjarige Daan die als zwemmer wil deelnemen aan de Olympische Jeugdspelen. Zijn ouders maken zich zorgen, want de zwemdroom van zijn moeder veranderde door haar hartproblemen in een nachtmerrie.

De negenjarige Daan wordt enthousiast voor de zwemsport als hij op zolder de zwemmedailles van zijn moeder vindt. Zijn leraar moedigt hem aan om lid te worden van de zwemclub, maar zijn moeder reageert terughoudend. Haar eigen zwemdroom veranderde door haar hartproblemen in een nachtmerrie, en ze wil eerst weten of Daan niet aan dezelfde kwaal lijdt. Maar Daan wil niet wachten. Hij gaat werken aan zijn eigen droom: deelnemen aan de Olympische Jeugdspelen. Zal hij zijn ouders meekrijgen? Een drama over het loslaten van angsten en het vastpakken van ambities.

Credits

Scenario Lianne Damen
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland