Crankybox

Frans Weisz Televisiedrama - 1994 - 30 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film gespeeld door een eindexamenklas van de Toneelacademie Maastricht waarin het in een surrealistische kamer een komen en gaan van liefdespartners is.

Korte film gespeeld door een eindexamenklas van de Toneelacademie Maastricht. In een surrealistische kamer, ontworpen door Jan Roelf en Ben van Os, is het een onafgebroken komen en gaan van liefdespartners. Romances bloeien op en worden in een oogwenk weer ontbonden. Zodra een liefdespartner uit het zicht is verdwenen neemt een ander, als in een amoureus ballet, zijn of haar opengevallen plaats in. De naar hartstocht hunkerende personages maken steeds weer dezelfde fouten. In hun angst achter het net te vissen laten zij een spoor van onbeantwoorde liefdes na. Onverwacht doorbreekt dan iets het patroon.

Credits

Scenario Alinda van Dijk
Producent(en) René Seegers
Productiebedrijf
Lowland Productions
Camera
Production Design
Ben van Os
Jan Roelfs
Montage
Ton Ruys
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland