Cornelis Verolme, scheepsbouwer

Roelof Kiers Korte documentaire - 1967 - 38 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In de stijl van de 'direct cinema' gemaakt portret van de selfmade grootindustrieel Cornelis Verolme. De latere VPRO-filmer Roelof Kiers volgt de moderne ondernemer op het werk en privé.

In de stijl van de direct cinema gemaakt portret van de selfmade grootindustrieel Cornelis Verolme. De latere VPRO-filmer Roelof Kiers volgt de moderne ondernemer thuis, in zijn kantoor, bij de tewaterlating van schepen, in zijn geboortedorp Nieuwe Tonge en bij een aubade op zijn verjaardag. Ook spreekt Kiers openhartig met Verolme, die regelmatig zelf de regie van de film in handen tracht te nemen.

Credits

Producent(en) Roelof Kiers
Set geluid
Martin van Dalen
Omroep
Productieland(en)
Nederland