Ciske de Rat

Wolfgang Staudte Speelfilm - 1955 - 95 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Melodrama naar trilogie van Piet Bakker uit 1929. Een onopvoedbaar geacht schoffie wordt voortdurend onterecht bejegend en belandt na een fatale gebeurtenis uiteindelijk in een tuchthuis.

Melodrama naar trilogie van Piet Bakker uit 1929. Een onopvoedbaar geacht schoffie wordt voortdurend onterecht bejegend door school, maatschappelijk werkers, maar vooral zijn egoïstische moeder. Een fatale gebeurtenis doet het jochie uiteindelijk in een tuchthuis belanden. Deze Duits-Nederlandse coproductie werd in 1955 - al voor de Nederlandse première - op het festival van Venetië bekroond met een Zilveren Leeuw.

Credits

Producent(en) Hans Boekman
Productiebedrijf
Nederlandse Filmproductie Maatschappij
Camera
Prosper Dekeukelaire
Cast
Productieland(en)
Nederland