Cinéma Invisible - Het boek

Kees Hin Lange documentaire - 2005 - 56 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Interpretatie van tien nooit-verfilmde scenario's uit het boek Anthologie du Cinéma Invisible levert fascinerende bloemlezing op van bestaande en nieuwe filmfragmenten, archiefmateriaal, foto's en ideeën over film.

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de cinema stelde Christian Janicot het boek Anthologie du Cinéma Invisible samen, met daarin honderd filmprojecten die nooit werden gerealiseerd. Kees Hin en K. Schippers kozen tien scenario's uit het boek en stelden voor ieder project een filmfragment samen. Soms verfilmden ze een fragment uit het scenario, soms kozen ze voor archiefmateriaal, foto's of een documentaire aanpak om de bedoeling van het scenario uit te drukken. Aan bod komen scenario's van onder andere Alfred Döblin, Getrude Stein, Fernand Léger, Yves Klein en Ossip Mandelstam. De rode draad in deze rijkgeschakeerde, fascinerende bloemlezing is een dansende prop papier en de vrouwelijke voiceover, die de fragmenten en overgangen met elkaar verbindt. Ook zij komt in beeld, want geen filmmoment of filmstijl blijft onbenut.

Credits

Regie Kees Hin
Scenario K. Schippers
Kees Hin
Producent(en) Rolf Orthel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ruben Schwartz
Robert van der Hoop
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Rob Zimmerman
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland