Centraal - Teef

Jamille van Wijngaarden Televisiedrama - 2019 - 46 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Noa is een rebelse jonge vrouw die zichzelf identificeert met een onhandelbare herdershond in haar hondenasiel. Ze probeert het agressieve dier voor zich te winnen, maar haar omgeving helpt niet mee.

 

Televisiedrama over Noa, die met haar zwakke vader en diens dominante broer een vervallen hondenasiel bestiert. In het dorp wordt de jonge vrouw met de nek aangekeken. Samen met mede-outcasts Moussa en Berry viert ze haar frustratie bot op haar omgeving en zichzelf, in steeds destructievere vormen. Dan verschijnt een agressieve herdershond in de bossen rondom het asiel. Noa weet het dier te vangen. Ze herkent iets in de teef en probeert haar te resocialiseren. Maar haar oom weet zeker dat een hond die ooit vals was, voor altijd vals blijft.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Tom Bakker
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Lilian Wadilie
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Frieda Barnhard
Indy
Faiz Faouzi
Jonathan Huisman
René Groothof
Paul R. Kooij
Omroep
Productieland(en)
Nederland