Café Derby

Lenny Van Wesemael Speelfilm - 2015 - 101 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Tragikomisch coming of age-drama waarin een vader van vijf kinderen voor de volle honderd procent vertrouwt op zijn koopmansinstinct. Hij huurt zelfverzekerd een café met ogenschijnlijk veel potentie.

België, 1985. George, een joviale marktkramer en koopman in hart en nieren, krijgt de kans om een café te huren op een toplocatie. Café Derby ligt pal aan het terrein waar de paus een openluchtmis zal opdragen. Hij hoort de kassa’s al rinkelen. Ook zijn vrouw, vijf kinderen en collega’s geloven erin: George verkoopt altijd alles aan iedereen. Maar waar gaat het dan toch mis? Tragikomisch, mooi aangekleed coming of age-drama dat regiedebutant Lenny Van Wesemael baseerde op het waargebeurde verhaal van haar eigen familie.

Credits

Scenario Lenny Van Wesemael
Geert Verbanck
Producent(en) Dirk Impens
Uitvoerend producent(en)
Johan van den Driessche
Camera
Ruben Impens
Production Design
Hendrik van Kets
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
A Sound
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
België