Buddha's Lost Children

Mark Verkerk Lange documentaire - 2006 - 96 min.

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In Thailand vinden ontheemde kinderen opvang bij een boeddhistische monnik, die zich dankzij zijn verleden als kampioen thaiboxen weet te handhaven in het drugssmokkelgebied.

De documentaire begint als een speelfilm in de traditie van The Mission: op een bergpad hoog in de groen omsluierde bergen van Noord-Thailand rijdt in de mistige ochtenduren een monnik te paard. Zijn naam is Abbot Phra Khru Bah en sinds vijftien jaar vangt deze rondreizende monnik ontheemde en verweesde kinderen op in het berooide, moeilijk toegankelijke grensgebied met Birma, bekend als de Golden Triangle en berucht vanwege drugssmokkel. Khru Bah weet zich er onder andere te handhaven dankzij zijn verleden als kampioen thai kickboxen. Hij leert de verwaarloosde kinderen dan ook niet alleen paardrijden, mediteren en hygiënisch zijn, maar ook traint hij ze in zijn gevechtsport om hen weerbaarder te maken. Khru Bah wordt vereerd; waar hij ook arriveert, loopt het hele dorp uit. Een jaar lang heeft regisseur Mark Verkerk werk en leven van deze bijzondere monnik, volgelingen en zijn helpende hand, de non Khun Mae Ead, mogen volgen, met als resultaat een boeiend portret over man, kinderen en omgeving met adembenemende beelden.

Credits

Scenario Mark Verkerk
Producent(en) Pim van Collem
Ton Okkerse
Productiebedrijf
EMS FILMS
Camera
Montage
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland