Bruce Lee & the Outlaw

Joost Vandebrug Lange documentaire - 2018 - 83 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Betrokken documentaire over een dakloze jongen die in de metrotunnels onder Boekarest leeft. Dan moet deze Nicu kiezen tussen een verblijf bij zijn criminele bende of een ‘normaal’ bovengronds leven.

De dakloze jongen Nicu komt onder de hoede van de beruchte ‘Koning van de Onderwereld’, Bruce Lee, en gaat bij hem wonen in de metrotunnels onder Boekarest. Als Nicu opgroeit, begint hij te beseffen dat zijn alternatieve, criminele leider misschien niet de perfecte 'vader' is, maar een bovengronds leven lijkt niet gemakkelijk binnen bereik. Als Nicu plotseling ernstig ziek wordt, grijpt de betrokken regisseur van deze documentaire in: hij neemt de jongen mee naar het ziekenhuis en doet daar een schokkende ontdekking.

Credits

Regie Joost Vandebrug
Producent(en) Raymond van der Kaaij
Orlando von Einsiedel
Andrea Cornwell
Joachim van Trommel
Patrick Vernon
Productiebedrijf Grain Media
Revolver Amsterdam
Coproducent(en)
Radovan Sibrt
Coproductiebedrijf
Pink
Camera
Joost Vandebrug
Montage
Katy Bryer
Geluidsnabewerking
Muziek
Daniel Gadd
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland, Groot-Brittannië