Brownian Movement

Nanouk Leopold Speelfilm - 2011 - 96 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Regie Nanouk Leopold

Beste Scenario Nanouk Leopold

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Stienette Bosklopper

Beste Mannelijke Bijrol Kuno Bakker

Beste Muziek Harry de Wit

Beste Production Design Elsje de Bruijn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wat zoekt een jonge vrouw die alles heeft in de armen van andere, lelijke mannen? Minimalistisch en mysterieus relatiedrama laat de interpretaties bewust over aan het publiek.

Aan de oppervlakte lijkt het leven van de Duitse Charlotte het ideaal plaatje: een knappe vent, een zoontje en een artsenbaan in Brussel. Desondanks huurt ze in het geniep een hotelkamer waar ze seks heeft met een aantal van haar mannelijke proefpersonen. Met uiterlijkheden of een allesverzengende passie hebben haar buitenechtelijke escapades niets van doen; de hotelkamer lijkt bijna de setting voor klinische experimenten. Haar onbewogen uiterlijk verraadt nagenoeg niets van Charlottes drijfveren; in dit minimalistische drieluik dat uiteindelijk in India wordt afgesloten blijken haar beweegredenen niet alleen een mysterie voor haar man, maar ook voor haarzelf én de kijker. Nanouk Leopold analyseert in haar vierde film opnieuw onderlinge relaties, met spaarzame dialogen en uiterst precieze shots, waarin de omgeving en architectuur verlengstuk worden van de personages. De opgeworpen vragen zijn belangrijker dan de antwoorden: Brownian Movement laat de interpretaties bewust over aan het publiek.

Credits

Scenario Nanouk Leopold
Producent(en) Stienette Bosklopper
Productiebedrijf
Circe Films
Coin Film
Serendipity Films
Bella Cohen Films
Coproducent(en)
Herbert Schwering
Ellen De Waele
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Andreas Fröhlich
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland