Brooklyn Stories

Jos de Putter Korte documentaire - 2003 - 55 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de Brooklyn Dodgers, een legendarische honkbalclub die zelden won, maar wel als eerste een zwarte speler inlijfde. Verhalen van bejaarde supporters leveren smakelijke anekdotes op.

Als een vergeten relikwie staat de rechtsveldmuur van het honkbalstadion Ebbets Field - thuishonk van de Brooklyn Dodgers - nog altijd overeind in Brooklyn, New York. Want verder is er in de stad niets overgebleven van deze legendarische club van 'nietsnutten' die zelden een wedstrijd won, maar wel als eerste een zwarte speler inlijfde en later voor het grote geld naar Los Angeles werd verhuisd. Gedegen researchwerk naar bejaarde supporters levert smakelijke anekdotes op over de glorietijd van de Dodgers. De verhalen schetsen niet alleen de geschiedenis van een gedenkwaardige club, maar illustreren ook de verwevenheid van honkbal met de idee van de American Dream en met het leven van de gewone man in Brooklyn. Zo'n opzet is toevertrouwd aan documentairemaker Jos de Putter, die de duur van een autorit precies synchroon laat lopen met het verhaal van één van zijn hoofdpersonen.

Credits

Scenario Jos de Putter
Producent(en) Frank van den Engel
Productiebedrijf
Camera
Marc Homs
Montage
Mixage
Set geluid
Pieter Guijt
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland