Brieven aan Zohra

Saskia Vredeveld, Henna Renfurm Korte documentaire - 2012 - 53 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van de Zuid-Afrikaanse Ahmed Kathrada (1929), die zich jarenlang inzette voor de geweldloze vrijheidsstrijd, maar samen met Mandela gevangen werd genomen. Pas na 25 jaar kwam Kathrada vrij.

Ahmed Kathrada (1929) werd in Zuid-Afrika geboren als zoon van Indiase immigranten. Hij zette zich jarenlang in voor de vrijheidsstrijd, zonder geweld. In 1964 werd hij samen met Mandela veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd in 1989 vrijgelaten. De film vertelt Kathrada’s uitzonderlijke levensverhaal, onder meer aan de hand van zijn eigen verhaal nu en de brieven die hij destijds schreef vanaf Robbeneiland.

Credits

Scenario Bart de Graaff
Producent(en) André Bos
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Brian Green
Adam Asmal
Saskia Vredeveld
Montage
Geluidsnabewerking
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland