Bridging the Gap

Corinne van Egeraat Lange documentaire - 2008 - 86 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Intiem, gelaagd portret van de jonge ontwikkelingswerker Daniel Knoop. De nuchtere, homoseksuele Groninger wordt in Kameroen geconfronteerd met de realiteit tegenover zijn idealisme.

De 26-jarige Daniel Knoop is, zoals hij het zelf aan het begin van de film verwoordt, lid van een verwende generatie van 'papieren idealisme'. Hij kiest ervoor om zijn idealisme in praktijk te brengen, en trekt als ontwikkelingswerker naar Kameroen, als onderdeel van een VN-project rond de exploitatie van natuurlijke grondstoffen. Maar kan Daniel een verschil maken in een wereld die zo duidelijk niet de zijne is, niet in de laatste plaats omdat zijn homoseksualiteit er strafbaar is? Van Egeraat volgde de nuchtere Groninger ruim een jaar voor dit intieme, gelaagde portret, een periode waarin Knoops idealisme danig op de proef wordt gesteld, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. De film doorsnijdt die twee lagen op vloeiende wijze, waardoor de professionele gevechten (met de corruptie van het plaatselijke systeem en de vertragende bureaucratie van de internationale hulporganisaties) worden gekleurd door Daniels persoonlijke twijfels en frustraties.

Credits

Productiebedrijf
IJswater Films
Zentropa Productions
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland