Bricks

Frodo Kuipers Korte film - 2010 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze korte filosofisch-humoristische animatiefilm werken bouwvakkers aan een hoge toren. Als één van hen een baksteen naar beneden laat vallen, ontketent dat een wonderlijke reeks gebeurtenissen.

Aan de top van een enorme bakstenen toren verricht een ploeg bouwvakkers noeste arbeid. Ze metselen telkens een nieuwe, nog hogere laag bakstenen. Als een van de stenenzetters per ongeluk één steen over de rand laat vallen, ontketent dat een wonderlijke reeks gebeurtenissen, te beginnen met de val van een arbeider en de komst van een nieuwe. Een korte filosofisch-humoristische 2D-animatiefilm over hoe in onze vertrouwde werkelijkheid opeens andere wetten kunnen gelden.

Credits

Scenario Frodo Kuipers
Producent(en) Michiel Snijders
Productiebedrijf
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland