Boudewijn de Groot - Kom nader

Suzanne Raes Lange documentaire - 2015 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De ondoorgrondelijke Boudewijn de Groot laat voor het eerst een camera toe in zijn privédomein. Met een muzikale reis door de tijd onderzoekt de film wie deze in zichzelf gekeerde zanger eigenlijk is.

Niet alleen buitenstaanders, ook de mensen in zijn nabije omgeving kunnen Boudewijn de Groot maar moeilijk doorgronden. Zijn zoon Marcel noemt hem ‘emotioneel onpeilbaar’. Voor deze documentaire liet de zanger voor het eerst een camera toe achter de schermen en in zijn privédomein. Ook is te zien hoe hij op het podium afscheid neemt van zijn hits, die hij na zijn zeventigste niet meer wil spelen. Intussen werkt hij aan nieuwe, vaak zeer persoonlijke nummers. De film maakt een muzikale reis door de tijd en onderzoekt wie deze in zichzelf gekeerde man eigenlijk is.

Credits

Scenario Suzanne Raes
Producent(en) Fabie Hulsebos
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Research
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Captain Video
Muziek
Omroep
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland